Nejen pro měření tekutin v obalech

Odpovědi na vámi kladené otázky přímo od výrobce Flascomp.

14.03.2009 11:00

5 x Příspěvek

Zpět

4.) Komunikace s PC

Na této variantě se pracuje, jenže jsi musíte uvědomit, že pokladních systémů je mnoho a proto nebude tak jednoduché se domluvit s každým výrobcem na propojení s jeho SW. Proto jsme v první fázi navrhli řešení pro možný tisk naměřeného množství, nebo uložení naměřených dat na Flas disc, pro možný export např. do tabulky excel.

5.) Desetiná čárka

Při zadávání senamu nového výrobku od čísla 450 až 499 vám Flascomp po odvážení, nebo ručním zadání hmotnosti prázného obalu nabídne menu 1. Zadat nebo 2. Zvážit. První možnost 1. Zadat nabízí možnost určit toto číslo ručně a je učeno např. pro kávu, kdy zadáte jednotku kávy, kterou udáváme jako porci např. 7g, 5g. Taktéž jsme mysleli i na desetinou čárku při zmáčknutí dvojité šipky v levo, za kterou můžete zadat čísel, kolik vám je libo, pokud tedy dokážete zvážit nejaký předmět na např. miliontinu gramu:). Protože tato funkce vznikala jako prví, kdy jsme si uvědomili, že jen tak někdo jsi není schopen odvážit jeden kus na X desetiných míst, vznikla funkce 2. Zvážit. Tato funkce vypočítává s navážených porcí co nejpřesnější průměr. Příklad.... 5g balíček cukru neváží 5g ale každý trochu jinak a to 5,3g další 5,6g další 5,4g. Proto je důležité odvážit co největší počet porcí, aby jste dosáhli co nejpřesnějšího průměru, který Flascomp vypočítá jako číslo 5,417659g. Flascomp pokaždé a v každé jeho funkci počítá na šest desetiných míst, pro co nejpřesnější výsledek. Jen na displeji toto číslo nikdy neuvidíte. Dokážete jsi předtavit jak by jste učili, nebo vysvětlovali lidem tyto čísla !! Já tedy ne, když někteří nechápou ani princip tohoto zažízení. Tak jen doufám, že jsem vám podal tyto informace srozumitelně. Pokud nebudete něčemu rozumět, napište mi do vaší sekce a já se pokusím toto téma přepracovat do více srozumitelné podoby.

1.) Flascomp se vypne po cca 20 min. nečinnosti.

Pokud je baterie vybitá zobrazí se na displeji BATERY, BATERY. Flascomp vypněte, zapojte do sítě a znova zapněte. Jakékoli jiné vypnutí je zapříčiněno pouze statickou elektřinou. Z důvodu ochrany dat a ochrany hardware se Flascomp vypne. Flascomp není obyčejná váha její hardware je jako vaše PC, které je taktéž náchylné na přepětí v síti statickou el., vlhkost, prudké změny teploty. Předváděcí Flascomp pro obchodníky je speciálně upraven aby snesl prudké změny teplot. Proto není až tak nutné čekat na vyrovnání teploty, ovšem displej se bude zobrazovat pomaleji. Pokud se i tak předváděcí Flascomp pokazí nic to pro vás neznamená vyměníme ho za nový.

Proto jsi dávejte pouze pozor na statickou elektřinu. Nenoste při prezentaci oblečení, které tyto vlivy vytváří a vyvarujte se mikroténovým sáčkům. U počítání mincí mykroténový sáček neudělá žádnou chybu tak jako u Mirka papírový. Ovšem musíte vysvětlit spotřebiteli, že se vyrábějí statické a antistatické sáčky, tak mu doporučte antistatické. Vím že jsou o pár haléřů dražší a proto lidé kupují to levnější. V naší restauraci to taky neřešíme už přez rok a vše je v pořádku, prostě se přístroj vypne. Nebojte se že by se tímto vlivem vypínal neustále je mnoho okolních vlivů, které tomu musí přispět, můžete se s nimi ale setkat v tu nejnevhodnější dobu a proto raději šetrně informujte spotřebitele před předváděním. Tak jak psal Mirek, že po zapojení do sítě vypínání přestalo, tak se stalo to, že Flaskomp který nemá být jak uzemněn, protože je přenosný, se uzemnil v elektrické síti. Toto pomůže při menší statické el., pokud jste ale dobře nabytí pomůže jen kovový předmět :)

2.) Zadávání láhve pokud není v seznamu

Flascomp vás vyzve.....

1.) Zadej KOD - zadáte číslo v třímístném formátu od 001 do 449, pro alkoholické a nealkoholické výrobky počítané v litrech.

2.) Zadej Název - zadáte název výrobku. Nejde zadávat znaky např. tečka, čárka, pomlčka ...

3.) Polož prázdný - položíte prázdný obal, kdy jste si předtím zbytek alkoholu v láhvi přelili do odměrného válce. Ve válci bylo např. 0,39 L

4.) Zadej množství v ml. - pokud nemáte plnou láhev druhu, který zadáváte, zadáte množství naměřené v odměrném válci např. 0,39 L je 390 ml. 

5.) Polož plnou - přelijete spět

3.) Start Flascompu

Běžící reklama na displeji není důvodem 40 sec. startu. V procesoru (CPU) zařízení se nachází 144 druhů alkoholu, u kterých se musí do paměti (EEprom) naindexovat pozice, kde se jednotlivé alkoholy a položky např. káva nachází. Taktéž i pozice, které si vytvořil uživatel sám. Je to z toho důvodu, aby po startu při vyhledávání jednotlivého druhu, uživatel nečekal dlouhou dobu, ale jen cca 1 sec. na vyhledání. Proto zvažujeme, zda-li máme v další verzi instalovat do Flascompu více druhů alkoholů, protože např. při počtu 254 druhů se start prodlouží na 1 minutu. Budu rád, když se v diskuzi vyjádříte k této věci na základě vašich zkušeností, abychom mohli vzít v úvahu i jiné názory. 

Vyhledávání

© 2007 LIMPRO s.r.o. Telefon